Who is who

Ymke van der Sloot

Etchells:
Crew

Achtergrond:
Als baby ging ik mee in het wippertje op de platbodem van mijn ouders. Deze boot werd verruild voor een Baroudeur en later een Westerly Centaur. Op 6-jarige leeftijd bouwde mijn vader “Krumpie” een houten bootje van 3 meter die zelfs als je op de zijkant ging staan niet omging! Prachtig bootje om in te leren zeilen. Lessen in een Optimist volgden in de Grashaven van Hoorn. Al snel besloten mijn broer en ik om wedstrijden te gaan zeilen in een Mirror Dinghy. Dit hebben we een aantal jaren gedaan maar tijdens onze pubertijd konden de toeschouwers aan de stand van onze zeilen zien of we er plezier in hadden of dat we elkaar in de weg zaten. Dat maakte dat we na een aantal jaren toch besloten te stoppen met de wedstrijden. Tijdens mijn studie ben ik vervolgens zeilles gaan geven op zeilkampen in Friesland. Nu na een aantal jaren (mee)zeilen met mijn ouders en af en toe nog in de Optimist kruipen(ben gelukkig niet zo groot) werd ik door Sjoerd gevraagd eens mee te gaan zeilen in een Etchell. Ik was verkocht!

Sterk verhaal:
Ik ben niet zo sterk…maar gelukkig wel slim. Ik laat de sterke verhalen over aan de mannen!

< Terug