Nieuws

08-10-2017 Verslag Etchells Dutch Open 2017


In het weekend van de 23e van september werd ons jaarlijks kampioenschap gehouden dicht onder de kust van Hoorn. Dit is voor wandelaars van het Julianapark wel zo leuk. Wij hoefden dit maal niet richting de gemeente Lelystad om een baan te kunnen zeilen.

Ons Kampioenschap viel samen met die van de Zuiderzeeweek. Dit evenement heeft het moeilijk op dit moment. Onder andere door het oprukkende wier. Er waren te weinig deelnemers voor de ORC 1 en 2 klassen, waardoor het evenement voor deze klassen kwam te vervallen. Er waren wel 8 Etchells aan de start verschenen. 7 op de zaterdag, 8 op de zondag. Een andere baan dan wij doorgaans gewend zijn. Er ontbrak een gate bij de onderton en de finish was upwind. Het ronden van 1 onderton door 7 tot 8 Etchells was wel even een dingetje omdat het hele veld dicht bij elkaar bleef. Doorgaans passeerden de schepen binnen de minuut de finishlijn.

De vloot heeft het weekend 5 races kunnen zeilen, eentje minder dan de bedoeling was. Op de zondag werd de 1e start bemoeilijkt door een dichte mist, waardoor de races met anderhalf uur uitgesteld moesten worden. De uiteindelijke top drie van het kampioenschap zaten qua punten aantal zeer dicht bij elkaar. Uiteindelijk won de Pesce Spada het kampioenschap, met als tweede de Bedrock en de Masquerade sloot op plek nr 3. Het kampioenschap werd voor de 3de maal gehouden en tot nog toe nog altijd 3 verschillende equipes die deze hebben gewonnen. Dat zegt iets over het niveau . Iedereen is aan elkaar gewaagd. Het heeft in ieder het wedstrijdzeilen behoorlijk wat enthousiasme opgebracht, waardoor wij met zijn allen volgend jaar vaker wedstrijden willen organiseren.

< Terug