Nieuws

14-09-2019 Subtropische Dutch Open 2019


Zaterdag 24 en zondag 25 augustus zijn de Etchells klasse kampioenschappen, onder subtropische omstandigheden, voor de 5de keer weer gezeild. Weinig wind, veel zon, winddraaiingen en drukverschillen op de baan, maakten deze kampioenschappen erg spannend.

Ondanks deze moeilijke omstandigheden wist het comité onder leiding van Leendert Faber, met Kees de Heer en Jan Jacob Visser als onmisbare assistenten, er een perfecte baan in te leggen, 50 minuten zeiltijd, met uitstekend gepositioneerde merktekens.

 Zaterdag wisten ze er 3 races uit te persen, waarna de wind er volledig uitzakte, peddelend terug de haven in dus. Zondag was er aanvankelijk nog minder wind voorspeld, maar dit viel uiteindelijk reuze mee, en zijn er 4 races gezeild.  

Op zaterdag zaten Icing on the Cake en Bedrock elkaar op de hielen, Icing met 1,2,1 en Bedrock met 3,1,2, en Danish Blue kort daarachter. Ook Atalanta’s Gold, Ragtime , Conjurer en Pesce Spada maakten het de koplopers knap lastig, waarbij vaak pas in het laatste voordewindse rak de strijd beslecht werd.

Op zondag 4 races waarin Pesce Spada met twee andere bemanningsleden telkens voorin te vinden was met 1,4,2,1. Icing presteerde heel constant, Bedrock maakte het zichzelf moeilijk met een individuele terugroep, en een strafrondje omdat ze een boei raakte. Ragtime, Danish Blue en Atalanta’s Gold zaten nadrukkelijker verder voorin het veld en lagen  diverse malen in eerste positie. Masquerade moest het doen zonder stuurman Otte van Apeldoorn wegens een ongelukje met een waterski, en deed alleen zondag mee. Jan en Willem moesten het met zijn tweeën doen, Otte werd node gemist.

Kortom weer een memorabel weekend met Icing on the Cake als klassekampioen 2019, Bedrock op een tweede plaats en Pesce Spada op een derde plaats. De wisselbeker en kampioensvaan zijn voor Jaap, Jan en Frans.

Het afgelopen weekend konden we zien dat het niveau van de vloot weer verder gestegen is en de kundigheid van de deelnemers  is toegenomen. Diverse malen had het comité te maken met foto finishes. De trainingsweekenden o.a.met Mark Schuurman als coach heeft hieraan zeker bijgedragen.  De organisatie van dit evenement kreeg een meer officieel karakter, door de aanwezigheid van Rob Hoogstra als waarnemer / coach van het wedstrijd comité. De deelnemers hebben als gentlemen hun races gevaren! 

Als noviteit werd tijdens de races op zondag door Ruud Bechtold, bijgestaan door sidekick Ed Post, een drone ingezet. Wij zien met spanning uit naar de beelden die gemaakt zijn. 

Uitslagen:
1 Icing on the Cake, Jaap Maarse, Jan Zoer, Frans Maarse
2 Bedrock, Sjoerd Faber, Gert Jan Zandt, Douwe Kutsch
3 Pesce Spada, Hans Kieft, Hans Bolscher, Roy Molier
4 Danish Blue, Bart Jan v.d. Sluis, Peter Korver,
5 Atalanta’s Gold, Hugo Vrolijk, Bram Hoogendijk,
6 Ragtime, Jos v Vliet, Rob Zomerdijk, Bart v Vliet
7 Conjurer, Rene Nijkamp , Sjon Rood, Bas Verheul
8 Masquerade,  Jann C de Waal & Willem Asselbergs

 

 

< Terug