Who is who

Otte van Apeldoorn

Etchells:
Masquerade (NED 902)

Achtergrond:
In mijn jeugdjaren hadden mijn ouders een speakhugger: een Deense boot, stabiel en snel. Daarmee hebben we veel gevaren en daarna kwamen een laser en een surfplank en later heb ik met mijn broer Jeroen veel op een Dart gevaren. Daarnevens heel lange periode niet gevaren tot ik vijf jaar geleden de mogelijkheid kreeg om met de Aline IV mee te mogen varen. Een prachtige klassieker. Hiermee varen we eens in het seizoen naar Groot Brittannië en natuurlijk de woensdagavond wedstrijden bij de vereniging. Via Hans van Dam en Mark Leek kwam ik in contact met Sjoerd-Ynte  Faber, die me meenam op de Masquerade. Zijn enthousiasme voor de Etchells is groot en terecht, het zijn prachtige boten. Ik heb er niet lang over na hoeven denken en heb mij ingekocht samen met Ronald Louman. Gelukkig blijft Sjoerd-Ynte nog minimaal een seizoen meevaren om ons de fijne kneepjes van de boot bij te brengen.

Sterk verhaal:
Dat we met de Aline IV naar GB zeilden en in een bui terecht kwamen met zoveel wind dat de boot geheel plat kwam te liggen zodat de wind eroverheen joeg en we daardoor weer ‘normaal’ kwamen te liggen. Maar op dat moment dat ze zich weer oprichtte, ging ze direct weer plat en zo nog enkele malen. Na een half uur was de bui over, kregen we weer zicht en bleek dat we in de gaten gehouden waren door een grote sleper op weg naar het windmolen park. Toen hij zag dat we het goed hadden doorstaan stoomde hij weer door.

< Terug