Who is who

Leo Schol

Etchells:
Crew

Achtergrond:
Al jaren was het een gekoesterde droom van mij  om een eigen schip te bezitten.  Kon ik eindelijk mijn surfervaring op een boot in praktijk brengen. Zo kochten we in 2006 ons  eerste schip de friendship 28  “Caldonia”. Het was een beauty, snel en een fantastische zeiler. Harry van Amsterdam heeft er nog  wedstrijden mee gezeild. Het was de eerste Friendship 28 die van de werf kwam: ’73e’. Na een paar jaar verkochten we weer de Caldonia en kochten we een Dehler 36 CWS, mooie boot en ook een goede zeiler.

Helaas moesten we deze van de hand doen, maar ik kon natuurlijk niet zo maar afstand nemen van het zeilen, het virus had ik te pakken. Via Sjoerd en Harry maakte ik kennis met een Etchells, ik was meteen verkocht. Leek wel weer op mijn oude hobby van het surfen. Dus na een paar keer met de mannen mee gezeild te hebben kocht ik met Bartjan een Etchells, onze Danish Blue, mooie boot, waar we veel plezier mee kunnen en gaan beleven.

Sterk verhaal:
Ik weet het nog goed, we zeilden van de Roompot uit  Zeeland richting Scheveningen over de Banjaard. Aangezien het nogal een zware zee was moest ik de motor bijzetten, we voeren zeer scherp aan de wind door de Banjaard geul. Opeens stopte de motor, met als oorzaak, vuil in de brandstofleidingen. Ik alarmeerde de KNRM, over dat we geen motor hadden om de haven in te komen en alles op zeil moest. Gelukkig was de wind gunstig, dus ik kon op zeil mooi naar Scheveningen varen en bij de haven opgepikt worden door  de KNRM. Zo gezegd zo gedaan. Ondertussen was de wind flink gaan aangewakkerd, dikke 6, dus het was een aardige klus om ons veilig in de haven te krijgen. Alle lof voor de jongens van de KNRM. Volgende dag na het doorspuiten van de leidingen gingen we met ruime wind naar IJmuiden. Zo snel had ik mijn Dehler nog niet zien lopen notabene 11.6 knopen met 1 knoop stroom, helemaal te gek!

< Terug