Nieuws

27-06-2018 H&M Cup groeit in kwaliteit


De H&M cup, drie jaar geleden door Etchells Holland samen met Harry en Marijke (vandaar) voor het eerst georganiseerd, toen nog met de boot van Harry en Marijke als start en finish schip, in huizenhoge golven aan lager wal. Met z’n allen hebben we er toen zelf een baan in gepuzzeld met een geleende rib van Jeroen.

Vorig jaar was het een verbeterde uitvoering van de eerste versie. Dit jaar een geoefend wedstrijdcomité onder leiding van Leendert Faber, met de voorzitter B als startschip. Leendert had er voor ons een prima baan ingelegd, met prachtig weer en een lekker windje ( 8-12 kn). Er werden 5 wedstrijden gezeild van zo’n 45 minuten, onder welhaast ideale omstandigheden. Het enige minpunt was de slechte aankomst planning van de Volvo Ocean Race, precies tijdens de H&M cup, onbegrijpelijk! Hierdoor hebben we de zondag moeten afgelasten, en verschenen er slechts 6 boten aan de start.

Het waren spannende wedstrijden met mogelijkheden voor allen; 6 boten die binnen 20 seconden van elkaar finishten, schermutselingen in de voor de windse rakken, van een eerste positie naar een laatste in minder dan 20 seconden, door een gijp op het verkeerde moment de overwinning verspelen.

Uitslag:
1. Warlord: Ane van der Schaaf, Ymke van der Sloot, Kees Meeuwise
2. Bedrock:Sjoerd Ynte Faber, Gert Jan Zandt, Rober Borghuis
3. El Toro: Maarten Jamin, Marijn Driessen, Mark Leek, Hugo Vrolijk
4. Masquerade: Otte van Apeldoorn, Willem Asselbergs, Jann de Waal
5. Danish Blue: Bart Jan van der Sluis, Monique Katz, Hans Gaarman
6. Ragtime: Jos van Vliet, Bart van Vliet, Jaap Maarse

< Terug