Who is who

Gert-Jan Zandt

Etchells:
Bedrock (NED 987)

Achtergrond:
Zeilen begon al vroeg in een tjotter in Heeg, daarna wedstrijden in voornamelijk de Laser, maar ook in de Simoun 445. Later heb ik veel op zee gevaren, van Wad tot Atlantische Oceaan en Caribische zee.  Veel van deze reizen waren deliveries van grote jachten die ik me toen zeker niet kon permitteren, en een enkele wedstrijd waarvan de Rotterdam-Azoren race de langste was. Het serieuze wedstrijdzeilen begon in de J24, daarna heb ik jaren in de Draak met het wedstrijd circuit meegedaan in binnen en buitenland. Na de Draak verkocht te hebben had ik mezelf voorgenomen niet meer aan wedstrijden deel te nemen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en me laten overhalen door Daan samen een Etchells te kopen, hiermee hebben we in eerste instantie zeer succesvol aan de ORC3 wedstrijden meegedaan (IJselmeercup 2x,
Noord Nederlands Kampioen1x), al snel bleken er meer Etchells enthousiasten te zijn, zodat we weer eenheidsklasse (de ultieme krachtsmeting) konden varen. Nog  geen seconde spijt van gehad.

Sterk verhaal:
Tijdens een ORC langeafstandsrace op de hekgolf van een achterop komende later gestarte Swan 50  van achterin het veld meegelift totdat we achter de Swan als tweede om de boei gingen.

Terwijl we in het voordewindserak onder spinnaker een vlaag van 30kn ware wind aan het verwerken waren kregen we nog een vlaag  van 42kn ware wind ( gemeten door toekijkend jacht). Alles stond rond, en op knappen, de boot werd opgepakt en in volle plané weggejaagd. Alles bleef heel behalve de rug van mijn middenman die aan de spi schoot zat!

< Terug