Nieuws

08-09-2015 Etchells Dutch Open was nieuwe mijlpaal.


We kunnen niet anders dan met grote tevredenheid terugkijken op een pracht zeilevent: de Etchells Dutch Open 2015. Onder prima omstandigheden werd er door de supersnelle schepen op 28-30 augustus gedurende 7 races gebattled op het Markermeer. De gehele vloot van 7 boten was bemand met een bonte mengeling van uiterst ervaren én minder ervaren zeilers, van vaste crews en van gelegenheidscombinaties.

Na maanden van voorbereiding ging zaterdagmorgen, pal voor de kust van Hoorn, de eerste race van start. Al snel bevestigden Gert-Jan, Sjoerd en Douwe, ditmaal in de Conjurer, hun favorietenrol. Daarachter waren het de Pesce Spada, Warlord en Danish Blue die een pittige strijd uitvochten. De “nieuwelingen” op de El Toro sprongen in het oog vanwege hun steile leercurve en de Masquerade bevestigde zijn status van rookie. Waar zaterdag de wind het aan het eind van de middag liet afweten zorgde een milde 4 Bft op de zondag voor comfortabele zeilcondities. Een lekker zonnetje maakte het genot compleet met korte broeken en polo’s. Het organisatiecomité mag met trots terugkijken: hulde! We gaan dit evenement in 2016 zeker verder uitbouwen.

Voor de uitslag klik hier.

Fotografen Sander van Ketel en Jeroen Otto legden de wedstrijd fantastisch vast, ook grote dank aan hun! Klik hieronder op de foto en open hun album.

Dutch Open-7344

Voor nabestellingen:
Jeroen Otto: 06-49976405
Awarnach: 06-41759464

 

 

< Terug