Nieuws

19-07-2018 Etchells Dutch Open 2018


Op uitnodiging van de Finn klasse hebben de Etchells dit jaar tijdens de Finnale, voor de vierde maal hun klasse kampioenschappen gezeild.

Onder Zuid-Europese omstandigheden, warm, weinig wind en veel zon, had het wedstrijd comité de moeilijke taak, bij windschiftingen van soms wel meer dan 50 graden, en windsterkte variërend van 0 tot 10 knopen, een goede baan uit te zetten. Dat betekende wachten, uitstel, diverse keren opnieuw starten en afbrekingen. Dat het comité er op zaterdag twee en op zondag drie wedstrijden wist uit te persen verdient alle lof.

Het was spannend, het ene moment leek de rechterkant van de baan beter te zijn, even later toch weer de linkerkant, forse winddraaiingen en drukverschillen. Na vier wedstrijden en met een vijfde aangekondigd, hadden nog steeds 3 boten kans op de eindoverwinning: Icing on
the Cake, El Toro en Bedrock. Door deze vijfde wedstrijd te zeilen kon boven verwachting toch nog het slechtste resultaat van de serie afgetrokken worden. Hetgeen betekende dat El Toro en Bedrock een gelijk aantal punten hadden met Icing on the Cake daar 3 punten achter. Uiteindelijk werd de vijfde race gewonnen door Bedrock met daar vlak achter Ragtime, Icing on the Cake, El Toro, Masquerade en Warlord.

Al met al weer een bijzonder geslaagd weekend met dank aan de Finn klasse.

Uitslag:
1. Bedrock:
Sjoerd-Ynte Faber, Gert Jan Zandt, Douwe Kutsch Lojenga

2. El Toro:
Hans Bolscher, Mark Leek, Hugo Vrolijk

3. Icing on the Cake:
Jaap Maarse, Jan Zoer, Frans Maarse

4. Masquerade:
Otte van Apeldoorn, Willem Asselbergs, Jann de Waal, Stefan

5. Ragtime:
Jos van Vliet, Bart Jan van der Sluis, Bart van Vliet

6. Warlord:
Leendert Faber, Ane van der Schaaf, Jan Jacob Visser, Bas Verheul

< Terug