Nieuws

09-02-2015 De European Championships komen er aan!


Steeds vaker valt het E-woord tijdens de gesprekken van de Etchells-zeilers in Hoorn. De European Championships die eind (28-30) augustus dit jaar worden georganiseerd door ónze vereniging. Er worden mooie shirtjes met logo en bootnaam gefabriekt, de bulkheads moeten binnen afzienbare tijd geplaatst worden, er worden nieuwe zeilen gekocht… Alles met 1 doel: hoe krijgen we onze boot nóg sneller en hoe kunnen we nóg meer indruk achterlaten. De spanning begint ongemerkt te stijgen bij de Etchells-zeilers.

Het is best bijzonder. Slechts een aantal jaren varen er nu Etchells in Hoorn. Inmiddels 6 boten met een vaste ligplaats bij de WSV Hoorn. En toch al de tweede keer dat hier de Europeans georganiseerd worden. Er worden Engelsen, Schotten, Ieren en Italianen verwacht en we weten inmiddels dat die het Etchells zeilen erg serieus nemen.

Afgelopen zondag voeren we weer een heerlijke Winterwedstrijd. Voor de zoveelste keer op rij voeren we met 5 Etchells waar we vorig jaar nog met 4 boten en het jaar daarvoor met 3 boten voeren. De vereniging verwacht dat de Europeans een stimulerende invloed zal hebben op de groei in 2015. Er zijn op diverse locaties nog een aantal mooie boten te koop die zeer geschikt zijn om in augustus ook mee te strijden voor de eeuwige roem. Het gaat ongetwijfeld een erg mooie zomer worden!

< Terug